Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

До уваги абітурієнтів, що бажають вступити на одну з педагогічних спеціалізацій!

До 27 липня у разі наявності вільних пріоритетів ще є нагода подати електронну заяву за профілями спеціальності «Середня освіта» – не проґавте свого шансу!

0 995
До уваги абітурієнтів, що бажають вступити на одну з педагогічних спеціалізацій!
До уваги абітурієнтів, що бажають вступити на одну з педагогічних спеціалізацій!
Другий рік абітурієнти українських вишів, зокрема й Ужгородського національного університету, мають змогу здобувати вищу освіту за окремою спеціальністю «Середня освіта» з низкою предметних спеціалізацій – «Українська мова і література», «Мова і література» (із зазначенням мови – англійської, німецької, польської, російської, румунської, словацької, угорської, французької, чеської), «Історія», «Математика», «Біологія», «Хімія», «Географія», «Фізика», «Інформатика», «Фізична культура», «Здоров’я людини» тощо. Випускники, що здобудуть освіту за якимось із напрямків спеціальності «Середня освіта», матимуть відтак можливість працювати в навчальних закладах за педагогічним профілем.

Разом з тим заяви приймаються й на однозвучні (близькі) спеціалізації непедагогічного спрямування, випускники яких стають фахівцями в різних галузях виробництва, інших сферах суспільного життя.

Навіть побіжний аналіз прийнятих заяв на вступ до Ужгородського університету на низку названих спеціалізацій засвідчує, що абітурієнти при їх виборі нерідко сплутують педагогічні й непедагогічні профілі. Врешті, той, хто, скажімо, прагне здобути кваліфікацію вчителя, обирає напрям підготовки, який не дає можливості працевлаштуватися у загальноосвітній школі. Крім того, варто пам’ятати, що ліцензійний обсяг і кількість місць державного замовлення на спеціалізації спеціальності «Середня освіта» переважно набагато вищий, ніж на суміжні спеціалізації непедагогічного профілю, – відповідно і шансів вступити, зокрема й на бюджетне навчання, більше.

Тож голови відбіркових комісій звертають увагу наших майбутніх студентів на те, що до 27 липня у разі наявності вільних пріоритетів вони ще мають нагоду подати відповідну електронну заяву на бажану спеціальність.

На це вказує, зокрема, декан факультету іноземної філології, голова відбіркової комісії цього підрозділу Михайло Рошко у пропонованому відео.


Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.