Новини

15.05.2019
2053

Чоловіча хорова капела УжНУ «Боян» відсвяткувала 55-річчя

Чоловіча хорова капела УжНУ «Боян» відсвяткувала 55-річчя

Без самодіяльної народної чоловічої  хорової капели «Боян» важко уявити університетські святкові заходи та життя вузівської художньої самодіяльності загалом.  Та університетом діяльність капелян не закінчується – «Боян»  знаходить своїх слухачів у різних куточках України, гастролює країнами Європи та бере активну участь у міжнародних конкурсах та фестивалях. З нагоди 55-річчя, у вівторок, 14  травня, у конференц-залі УжНУ хорова капела «Боян» влаштувала концерт для поціновувачів музичного мистецтва. Ведучою концерту була Наталія Делеган. 

На свято завітали гості: заступник міського голови Василь Гомонай, директор департаменту культури Закарпатської ОДА Оксана Бабунич, голова первинної профспілкової організації викладачів та співробітників УжНУ Тамара Суран, які виступили з вітальним словом та вручили учасникам хорової капели грамоти й подяки.

Привітав капелян перший проректор УжНУ Олександр Сливка: «Мені приємно відзначати сьогодні разом з вами 55-річчя самодіяльної народної чоловічої  хорової капели «Боян». Хочу наголосити, що «Боян» – був, є і буде родзинкою нашого Ужгородського національного університету. За прекрасний багаторічний спів нашої капели ми насамперед вдячні людям, які зараз знаходяться на сцені. Також ми вдячні ветеранам капели, які зараз знаходяться у залі, або не змогли бути присутніми з нами. Бажаю ветеранам здоров’я, хай їхні голоси звучать ще дзвінко багато років.  Думаю, багато молоді ще вступить у ряди «Бояну» і подарує чудові номери своїм шанувальникам». Олександр Сливка вручив ветеранам грамоти та подяки ректора УжНУ Володимира Смоланки за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у  популяризацію співу, народних традицій та з нагоди 55-річчя. 

Хорова капела «Боян» порадувала глядачів 8-ма композиціями, серед яких «Гімн УжНУ» (слова П. Скунця, музика В. Гайдука, В. Теличка), «Молитва» (М. Лисенко), козацька пісня (українська народна пісня) та іншими. Диригував хоровою капелою Йосип Вінер. Також на святі виступили Заслужений артист України Олександр Садварій, Заслужена артистка України Яна Садварій, камерний хор інтелігенції Ужгорода «Кредо» центру дозвілля Ужгородського будинку культури (керівник та диригент Ярослав Кирлик).

Ганна Фельцан,

Фото автора

Інформаційно-видавничий центр

 

Категорії: