Новини

30.12.2022
109

30 грудня 2022 р. відбувся інформаційний вебінар «Програма Горизонт Європа від А до Я – відповіді на основні питання»

30 грудня 2022 р. відбувся інформаційний вебінар «Програма Горизонт Європа від А до Я – відповіді на основні питання»

30 грудня 2022 р., о 15.00 в  онлайн у форматі ZOOM конференції відбувся інформаційний вебінар «Програма Горизонт Європа від А до Я – відповіді на основні питання».

 

Онлайн захід проводився в рамках проєкту “Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС” фінансується  Європейським Союзом та Міжнародним Фондом «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

 

Мета заходу – надати українським організаціям рекомендації щодо результативної участі у конкурсах 2023-2024 роках, які будуть проводитись європейськими дослідницькими та інноваційними програмами ЄС: Horizon Europe, Digital Europe, COST, Eureka, EU4Health, Life, EIT.
Ці рекомендації сформовані на основі матеріалів проєкту “Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС”, який ГО Агенції європейських інновацій (АЄІ) виконувала у другій половині 2022 року за підтримки  Європейського Союзу  та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

 

Одночасно в даному заході прийняло участь близько 90 учасників з усієї території України, які зацікавлені в участі у конкурсах європейських дослідницьких та інноваційних програм.

 

На зустрічі був присутнім Голова Ради молодих вчених ДВНЗ “УжНУ” – Тарас Гряділь.


Онлайн трансляція паралельно проводилась у соціальній мережі Facebook на сторінці ГО Агенції європейських інновацій у Facebook: https://www.facebook.com/InnoEU.UA

 

Основні спікери вебінару:

Іван Кульчицький, президент ГО Агенція Європейських Інновацій, керівник національного контактного пункту програми Горизонт 2020 за напрямом ІКТ.

Ольга Квашук,  менеджерка Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

 

Формат заходу:

 

Інформаційна сесія

Іван Кульчицький - представлення ключових аспектів участі у європейських дослідницьких та  інноваційних програм та пропозицій ГО АЄІ щодо розвитку співпраці у 2023 році.

Сесія запитань та відповідей – відповіді на типові та нові запитання учасників з ілюстрацією конкретних прикладів та ситуацій.

 

 

Ольга  Квашук представила діяльність Міжнародного фонду “Відродження” та підтримку яку він надає на даний момент в умовах воєнного стану в Україні, а також повідомила учасникам, що фонд оголосить нові конкурси у першому кварталі 2023 року.

Іван Кульчицький – акцентував увагу учасників на сервісах, які надає команда проєкту ГО АЄІ «Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС», особлива увагу була приділена основним етапам підготовки і подання проєктних заявок, інструментами  пошуку партнерів та  необхідності українським організаціям проявляти більше активності з використання можливостей які надають  програми ЄС.

 

Учасники вебінару були активним,  задали ряд питань, які цікаві і для широкого загалу. Особливе зацікавлення в учасників викликали пропозиції ГО АЄІ щодо співпраці у 2023 році.

 

Додаткові матеріали заходу:

•        Перелік основних запитань та відповідей щодо участі у програмі Горизонт Європа - https://aei.org.ua/pitannya-ta-vidpovidi-pro-programu-gorizont/

•        Матеріали проведених заходів проєкту -   https://aei.org.ua/category/materialy/

Гранти для розвитку науки, інноваційного бізнесу та смарт організацій. Інформаційний сервіс цієї групи можливість підписатись на розсилку даної групи:

https://groups.google.com/d/forum/innoaei

 

Довідково:

Корисні матеріали попередніх заходів:
Процедури підготовки та подання заявок на конкурси програми Горизонт Європа
https://aei.org.ua/materiali-vebinaru-procedure-application-horizon-europe/
Представлення проєктних ідей, пошук партнерів та координатора проєкту.
https://aei.org.ua/materiali-majster-klasu-predstavlennya-proiektnih-idej-ta-poshuk-partneriv-i-koordinatora-proiektu/ 

 

Матеріали даного заходу (презентація та відеозапис з таймінгом) доступні через цю сторінку:

https://aei.org.ua/materiali-vebinaru-programa-gorizont-ievropa-vid-a-do-ya-vidpovidi-na-osnovni-pitannya/

 

Презентація Івана Кульчицького:

https://drive.google.com/file/d/15WSP-jnlvsJ07VzJWIOGIVRM0xWsVhmF/view?usp=share_link

 

Посилання на відеозапис у YouTube.

При перегляді відео розгорніть опис відео і зможете побачити таймінг представлення окремих тем порядку денного і переглянути ті частини відеозапису, які цікавлять Вас найбільше.

https://www.youtube.com/watch?v=FrydfXCqIeg&feature=emb_logo

 

Проведений захід є фінальним  із серії заходів, які ГО АЄІ проводить в рамках проєкту “Підвищення поінформованості українських організацій про можливості участі у дослідницьких та інноваційних програмах ЄС”, що фінансується  Європейським Союзом  та Міжнародним Фондом «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

 

Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу»

 

Ivan Kulchytskyy

https://www.linkedin.com/in/ivankulchytskyy/

https://www.facebook.com/ivan.kulchytskyy/

President of NGO Agency of European Innovations

https://aei.org.ua/

https://www.facebook.com/InnoEU.UA

tel +38 (050) 9292396

email: kul.ivan@gmail.com

 

 

Матеріал підготував: Голова Ради молодих вчених ДВНЗ “УжНУ” – Тарас Гряділь.

Категорії: