Новини

30.11.2017
1052

Крок в майбутнє – це «УЖНУ»!

Крок в майбутнє – це «УЖНУ»!

30 листопада 2017 року в рамках профорієнтаційної роботи, відбулася зустріч представників найбільшого вищого навчального закладу нашого регіону – ДВНЗ «Ужгородський національний університет» із членами батьківських комітетів 9-11 класів «Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради».

Так викладачі хімічного факультету ДВНЗ «УжНУ»: заступник декана по навчальній роботі, к.х.н., доц. Голуб Н.П., заступник декана по виховній роботі, к.х.н., викл. Лавра В.М, заступник відповідального секретаря приймальної комісії ДВНЗ «УжНУ», к.х.н., доц. Стерчо І.П., доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії, к.х.н. Козьма А.А., а також старші викладачі кафедри військової підготовки Бартман Є.О. та кафедри туризму ДВНЗ «УжНУ» Кривенкова Р.Ю.  відвідали освітній захід, організований адміністрацією навчального закладу – батьківський всеобуч на тему: «Значення вибору професії  в житті людини, організація профорієнтаційної роботи в школі та діагностичні методики для визначення типу професій».

Метою даної зустрічі представників ДВНЗ «УжНУ» була популяризація досягнень, особливостей та перспектив нашого університету для потенційних майбутніх абітурієнтів, детальне роз’яснення щодо можливостей та широкого спектру вибору різних спеціальностей на різних факультетах вузу, які на теперішній час пропонує університет для учнів – майбутніх вступників, ознайомлення батьків зі специфікою вступної кампанії 2018 року.

Зокрема, на початку освітнього заходу заступник директора по виховній роботі «Ужгородської загальноосвітньої спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів Закарпатської обласної ради» Яльч Наталія Петрівна, яка проводила даний захід, надала слово представнику  від центру зайнятості м. Ужгород, яка розповіла батькам про можливість  безкоштовного тестування для учнів, результати якого дають змогу краще визначитись у майбутньому виборі професії та професійного спрямування.

Далі слово було надане заступнику декана по навчальній роботі хімічного факультету, завідувачу кафедри фізичної та колоїдної хімії, доценту Голуб Нелі Петрівні, яка представила наш університет, розповіла про широкі можливості для студентів як при виборі спеціальності, так і в процесі навчання та перспектив працевлаштування випускників. Також звернула увагу присутніх на можливість отримання випускниками нашого вузу подвійних дипломів, про особливості навчання студентів за різними освітньо-кваліфікаційними рівнями, про престижність навчання в ДВНЗ «УжНУ» як успішного університету з великою історією та вагомими здобутками, який має високий рейтинг та займає гідну сходинку серед кращих університетів нашої країни. Голуб Н.П. окремо згадала про діяльність хімічного факультету як одного з перших структурних підрозділів УжНУ, який минулого року відсвяткував своє 70-річчя та підтримує тісні наукові зв’язки із закордонними партнерами Польщі (Częstochowa Jan Długosz University, Institute of Chemistry and Environmental Protection, Warsaw Military University Technology, Częstochowa Technical University Electrical Engineering Department), Туреччини (Mersin University), Литви (Vilnius University) та провідними спеціалізованими науковими установами України (Інститут фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України; Інститут органічної хімії НАН України; Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В. Вернадського НАН України; Інститут проблем матеріалознавства ім. І. Францевича НАН України; Інститут фізики напівпровідників ім. В. Лашкарьова НАН України) тощо.

На підтвердження сказаного доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії Козьма Антон Антонович продемонстрував мультимедійні та відеопрезентації про функціонування ДВНЗ «УжНУ», його структурні підрозділи, професорсько-викладацький склад та перспективи навчання в Ужгородському національному університеті.  Завдяки цьому присутні отримали важливу інформацію про наш університет, про його реальний високий освітній та науковий рівень у різноманітних національних і міжнародних рейтингах та велику конкурентоспроможність нашого вишу як одного з кращих в Україні. Це свідчить про високий потенціал  ДВНЗ «УжНУ» і можливість отримання якісної освіти європейського рівня. При цьому студенти здобувають освіту за понад 160 спеціальностями, а дипломи нашого університету визнаються далеко за межами України. Підтвердженням цьому є навчання в Ужгородському національному університеті великої кількості іноземних студентів із 28 країн світу, а кількість бажаючих вступити до нашого вузу щороку зростає. Водночас Козьма А.А. наголосив і на відкритті цілого ряду нових напрямів та спеціальностей, за якими вперше здійснюватиметься набір  в 2018 році. Зокрема, звернув увагу присутніх і на відкритті нової спеціальності «Хімічні технології та інженерія» на хімічному факультеті  ДВНЗ «УжНУ», яка дасть змогу набути нашим випускникам перспективну професію інженера-технолога різних сучасних підприємств регіону, в тому числі і виноробної промисловості. 

Доцент кафедри фізичної та колоїдної хімії, заступник відповідального секретаря приймальної комісії Стерчо Іванна Петрівна розповіла про особливості вступної кампанії 2018 року, правильність вибору пріоритетності спеціальності або вузу, організацію та проведення профорієнтаційних предметних вузівських олімпіад для учнів, які даватимуть змогу отримувати додаткові бали до одного з результатів ЗНО при зарахуванні на спеціальності з переліку Додатку 4 «Правил прийому до ДВНЗ «УжНУ» у 2018 році». Також дала роз’яснення щодо можливості подачі вступниками в електронній формі до семи заяв з чотирьох різних спеціальностей. Водночас звернула увагу присутніх, що до конкурсного відбору будуть допущені вступники, які подадуть сертифікат(и) ЗНО з відповідних предметів із результатами не нижче 150 балів (для спеціальностей «Медицина» та «Стоматологія») для другого і третього предмету із переліку конкурсних предметів ЗНО або не нижче 100 балів (для всіх інших спеціальностей). Наголосила Стерчо І.П.  і на можливості вступу випускників 9-х класів до гуманітарно-природничого коледжу ДВНЗ «УжНУ», яке дозволить в подальшому після його закінчення успішно вступити до ДВНЗ «УжНУ».

Старший викладач Бартман Євген Олександрович проінформував присутніх щодо можливостей одночасного навчання студентів Ужгородського національного університету і на кафедрі військової підготовки ДВНЗ «УжНУ». Це дозволяє випускникам нашого вузу додатково отримувати ще й офіцерське звання та розширює спектр їх працевлаштування в майбутньому, зокрема, в силових структурах України.

Старший викладач кафедри туризму Кривенкова Руслана Юріївнадетально розповіла батькам майбутніх абітурієнтів про факультет туризму та міжнародних комунікацій, а також наголосила на можливість студентів проходити міжнародне фахове стажування, зокрема, у Туреччині та Словацькій Республіці.

Із заключним словом виступила заступник декана по виховній роботі хімічного факультету, к.х.н. Лавра Василина Михайлівна, яка акцентувала увагу батьків на великій кількості укладених угод про співпрацю між Ужгородським національним університетом та різними зарубіжними й вітчизняними вищими освітніми закладами, науковими установами та підприємствами, завдяки яким наші студенти та викладачі мають можливість проходити стажування в кращих вузах країн Євросоюзу. Це дає змогу готувати в ДВНЗ «УжНУ» саме висококваліфікованих фахівців, затребуваних в різних сферах діяльності, сучасних галузях промисловості та які надалі зможуть примножувати гордість і славу рідного вузу.

Також було наголошено, що для вступу на хімічний факультет ДВНЗ «УжНУ» вступникам необхідно буде подавати наступні сертифікати ЗНО:

за спеціальністю «Хімія»: 1) Українська мова та література; 2) Хімія (профільний); 3) Фізика / Математика (за вибором); 

−  за спеціальністю «Середня освіта (Хімія. Екологія)»: 1) Українська мова та література; 2) Хімія (профільний); 3) Біологія / Математика (за вибором);

за спеціальністю «Екологія»: 1) Українська мова та література; 2) Біологія (профільний); 3) Хімія / Географія (за вибором).

 На завершення всім присутнім було роздано інформаційні буклети про  Ужгородський національний університет, з яких учні та їх батьки зможуть отримати важливу додаткову інформацію щодо спеціальностей та навчання на різних факультетах нашого вузу та особливостей найближчої вступної кампанії.

Важливо зазначити, що на даному зібранні були присутні батьки не лише випускних 11-х класів, але й старших 9-10-х класів, які  теж вже стоять на порозі вибору майбутньої професій для своїх дітей. Тому даний захід був дуже важливим і корисним, викликав велике зацікавлення у присутніх, адже безпосередній контакт викладачів університету з батьками дає змогу у вільному спілкуванні роз’яснити всі деталі та перспективи щодо вступу та навчання у ДВНЗ «УжНУ», підкресливши його переваги.

Тому випускникам та їх батькам важливо пам’ятати, що Ужгородський національний університет – це вуз, де радо зустрічають своїх абітурієнтів, поважають і цінують своїх студентів, докладають всіх зусиль для якісної підготовки висококваліфікованих випускників європейського рівня, які  зможуть успішно реалізувати себе у всіх сферах діяльності в будь-якій країні.

Категорії: