Новини

27.07.2016
1814

Вперше до УжНУ подано більше 21 тисячі заяв від абітурієнтів

Вперше до УжНУ подано більше 21 тисячі заяв від абітурієнтів

27 липня відбулося засідання приймальної комісії, на якому підвели підсумки першого етапу вступної кампанії до університету. Як відзначив відповідальний секретар комісії Петро Горват, до університету подано 21 205  заяв від абітурієнтів. Таким чином, минулорічний показник перевершено на більш ніж 5 тисяч заяв.

Окремо слід відзначити, що вперше за весь час існування Ужгородського університету до нього прагне поступити така значна кількість абітурієнтів. «Ми задоволені кількістю заяв, задоволені динамікою розвитку університету протягом останніх років. За кількістю вступників ми серед 15-ти кращих університетів України» – акцентує ректор Володимир Смоланка.

Також о 18 годині закінчився прийом документів в більшості абітурієнтів, які вступають у ВНЗ на основі повної загальної середньої освіти та подають для вступу результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Більше тисячі абітурієнтів подали заяви на медичний факультет, факультет суспільних наук,  юридичний факультет та факультет  міжнародної політики, менеджменту та бізнесу. Також серед лідерів факультети   іноземної філології, інформаційних технологій, туризму та міжнародних комунікацій,   філологічний та біологічний факультети.

На засіданні підвели перші підсумки екзаменаційних випробувань для абітурієнтів: «Ми за останні дні провели 96 екзаменів, кількість неявок була незначною, відсоток низьких оцінок також низький, тому можна констатувати, що наші вступники досить успішно складають іспити». 29 липня відбудуться останні фахові випробовування. Потім – 4 дні триватимуть іспити з іноземної мови.

Завтра, 28 липня, о 12.00 в університеті оприлюднять перший рейтинговий список – вступників до природничо-гуманітарного коледжу на основі базової загальної середньої освіти.

Олексій Шафраньош, Прес-служба УжНУ

Категорії: