Новини

22.09.2017
2652

В УжНУ вперше приймали керівника дипломатичної місії Норвегії в Україні

В УжНУ вперше приймали керівника дипломатичної місії Норвегії в Україні

У п’ятницю, 22 вересня, Ужгородський національний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад, який перебуває в Ужгороді з ознайомчим візитом. У ректораті відбулася дружня розмова з дипломатом, у якій взяли участь проректор з міжнародних зв’язків професор Мирослава Лендьел, завідувач кафедрою міжнародних студій та суспільних комунікацій, професор, Надзвичайний і Повноважний Посол Сергій Устич та доцент кафедри Віталій Андрейко. 

Пан Уле Тер'є Хорпестад є досвідченим дипломатом – його кар’єра розпочалася  з перекладацької діяльності, згодом - у Міністерстві закордонних справ Норвегії. З 1990 року працював другим секретарем посольства Норвегії у Варшаві, за тим – у Парижі, та в МЗС Російській Федерації. Останні роки Уле Тер'є Хорпестад працює в Посольстві Норвегії у Києві та призначений Надзвичайним і Повноважним Послом в Республіці Білорусь. До виконання керівника норвезької дипломатичної установи в Україні приступив у вересні минулого року і нині активно знайомитися з її регіонами. Недавно він побував у Львові, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську, зараз приїхав до Ужгорода. Це - перший за всю історію краю візит керівника дипломатичної місії Норвегії в Україні на наші терени.

«Норвегія розташована досить далеко від України, і від Закарпаття зокрема. Але є дуже багато уроків, які ми можемо запозичити для себе, адже це країна дуже непростої історії, з складними кліматичними умовами, країна, яка стала взірцем єднання економічного розвитку та соціального захисту свого населення. Ця зустріч також дарує можливість обговорити питання подальшої співпраці між Ужгородським національним університетом та університетами Норвегії» - зазначила у вступному слові на зустрічі з викладачами та студентами проректор Мирослава Лендьел.

На завершення свого перебування в УжНУ Надзвичайний і Повноважний Посол Уле Тер'є Хорпестад прочитав лекцію про історію та сучасність українсько-норвезьких стосунків для студентів університету та відповів на адресовані йому запитання.

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: