Новини

19.12.2016
1112

В УжНУ провели міжнародну конференцію «Регіональна політика та адміністративна реформа в Україні»

В УжНУ провели міжнародну конференцію «Регіональна політика та адміністративна реформа в Україні»

Протягом двох днів, 14-15 грудня в УжНУ  проходила міжнародна науково-практична конференція «Регіональна політика та адміністративна реформа в Україні: уроки європейського досвіду впровадження і реалізації».

До організації заходу долучилися представники словацьких вишів, зокрема Владімір Бенч, представник дослідницького центру Словацької асоціації зовнішньої політики (м. Братислава),  Іріна Дудінська, директор Інституту політології філософського факультету Пряшівського університету та Владіслав Дудінський, завідувач кафедри громадянської освіти філософського факультету Пряшівського університету. Від УжНУ організацію наукового заходу здійснювали представники факультету суспільних наук та факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу, зокрема Юрій Остапець, декан ФСН, Михайло Зан, Анатолій Ключкович та Михайло Шелемба.

Конференція відбувалася на основі  грантового проекту, до якого долучилися представники Норвегії, Словаччини та України. Серед головних цілей конференції -  дослідження проблем адміністративного реформування в Україні, особливості адмінреформи в регіональному аспекті. Також на зустрічі досліджували впровадження європейського досвіду в Україні.

Учасники конференції оцінили високий рівень її проведення, актуальність тематики. Голова ГО «Асоціації політологів та міжнародників УжНУ» Іван Барчій зазначив: «На конференцїі зібралися як науковці, так і практики, які напряму мають відношення до адмін-реформування.  Моя доповідь стосувалася досвіду реформ у Румунії. Основна ідея – головним чинником реформування став зовнішній фактор, євроінтеграція. На мою думку, це є основним висновком для України».

«Родзинкою» конференції став круглий стіл «Уроки практичної реалізації адміністративно-територіальної реформи в Україні: хто і чому заважає об’єднанню територіальних громад та процесам децентралізації?» Його учасниками стали керівники управлінь Закарпатської обласної та районих адміністрацій, голови сільських рад, журналісти, науковці. На круглому столі учасники, зокрема голови сільських рад Закарпаття розповіли про труднощі та перспективи, які виникають у процесі децентралізації.

 

Прес-служба УжНУ

Категорії: