Новини

27.02.2018
1487

В УжНУ підбили підсумки зимової сесії та обговорили ряд важливих питань

В УжНУ підбили підсумки зимової сесії та обговорили ряд важливих питань

У вівторок, 27 лютого,  відбулося чергове засідання Вченої ради на якому обговорили ряд важливих питань, які, зокрема, стосувалися підсумків зимової екзаменаційної сесії, роботи спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій та ряду структурних змін на факультетах.

Засідання розпочали з голосування за претендентів на здобуття стипендій Кабінету Міністрів України. Проректор з наукової роботи Ігор Студеняк зазначив, що до комісії були надіслані документи від шести претендентів, однак шляхом ретельного відбору до рекомендації було обрано трьох кандидатів. Так, на нинішньому засіданні Вчена рада голосуванням підтримала докторанта фізичного факультету, канд. фіз-мат  наук Антона Когутича, старшого наукового співробітника фізичного факультету, канд. фіз-мат наук  Антоніну Малініну та асистента кафедри ортопедичної стоматології Мирослава Гончарук-Хомина.

Опісля голосування розглянули одне з важливих питань сьогоднішнього засідання - екзаменаційну сесію 2017/2018 року, про підсумки якої доповідав начальник навчальної частини Анатолій Штимак. Він зауважив, що на початок сесії кількість студентів денної форми навчання становила 9626 осіб, однак, згідно освітніх програм та планів, екзамени повинні були скласти 8483 студенти. У загальному підсумку цьогорічна зимова сесія була успішною для 89,9% студентів, однак був і відсоток тих – 7,1% (604 студенти) – які отримали незадовільні бали. Інші 3% становлять студенти які були недопущенні до складання чи не з’явилися на екзамени.

Анатолій Штимак доповів про підсумки зимової сесії усіх факультетів і курсів та зауважив, що хорошу успішність продемонстрували студенти-першокурсники шести факультетів: географічного, математичного, хімічного, здоров’я та фізичного виховання, факультету міжнародних економічних відносин та філії УжНУ у Львові. Окремим пунктом відзначили також і чималу кількість магістрів, які отримали диплом з відзнакою – 179 випускників денної форми та 43 заочної. У порівняні з минулим роком ці показники збільшилися на 3% та 5% відповідно.  

Важливим елементом доповіді стало також обговорення різниці показників якості та успішності усіх факультетів, причин їх виникнення, про що наголосив ректор університету Володимир Смоланка: «Я закликаю деканів проаналізувати зведені підсумки та звернути увагу на показники своїх факультетів. Важливо різницю якості та успішності звести до мінімуму».

Серед питань обговорених Вченою радою було також затвердження ліміту стипендіатів на призначення академічної стипендії на ІІ семестр, відкриття спеціалізації 071 «Облік і оподаткування» на економічному факультеті, перейменування кафедри пульмонології, фтизіатрії та фізіотерапії на «кафедру нейрореабілітації з курсами медичної психології, пульмонології та фтизіатрії», а також утворення у структурі стоматологічного факультету  кафедри клініко-лабораторної діагностики та фармакології.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ,

Фото Вероніки Кобаль

 

 

Категорії: