Новини

19.08.2016
3148

В УжНУ до нового навчального року відремонтували ще один поверх студентського гуртожитку

В УжНУ до нового навчального року відремонтували ще один поверх студентського гуртожитку

Сьогодні, 19 серпня,  відбулось відкриття капітально відремонтованого та облаштованого сучасними побутовими приладами п’ятого поверху гуртожитку №4. На урочисту презентацію об’єкту в УжНУ прибули заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець, Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа, Генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, народний депутат України Василь Брензович та заступник голови обласної ради Петро Грицик.

На церемонії відкриття ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив, що поліпшення якості студентського побуту, створення належних умов для навчання та активного і змістовного дозвілля є одним з пріоритетних напрямків діяльності керівництва Ужгородського національного університету. «Тепер, коли нам вдалося осучаснити два поверхи гуртожитку, нашим завданням є створити такі ж умови для всіх студентів університету», - наголосив В.Смоланка. Він подякував угорським партнерам за системну підтримку провідного закарпатського вишу та висловив сподівання, що належні побутові умови слугуватимуть хорошою мотивацією для відмінного навчання студентів.

Іштван Грежа у своєму виступі зазначив, що допомога угорського уряду в осучасненні приміщень УжНУ є не лише символом україно-угорської дружби, але й підтримкою прагнень України рухатися в об’єднану Європу та запевнив представника українському уряду В. Ковтунця в тім, що Угорщина залишатиметься надійним союзником України в реалізації її устремлінь. 

Заступник міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець наголосив, що нинішня подія є особливою, оскільки в Україні не надто часто університети мають можливість в таких масштабах оновлювати побут своїх студентів та подякував представникам угорського уряду, ректору УжНУ за те, що вони зуміли реалізувати такий проект. «Україно-угорська співпраця у галузі освіти є результативною не тільки на регіональному, але й на національному рівні. Завдяки суттєвій підтримці «Вишеградської четвірки» ми розпочинаємо масштабну реформу фінансування вищої освіти», наголосив В. Ковтунець.

Голова Закарпатської ОДА Генадій Москаль зауважив, що сьогоднішня подія відбувається у переддень національного свята угорців – Дня Святого Іштвана і з цієї нагоди подарував Іштвану Грежа  українську вишиванку та подякував представнику сусідньої країни за допомогу.

Після урочистого перерізання стрічки учасники події, представники ЗМІ, мали змогу оглянути оновлений поверх, та особисто пересвідчитися у масштабах та якості виконаних робіт. «На поверсі зроблено капітальний ремонт. Міняли все: знімали підлогу, шпаклювали і фарбували стіни, замінювали сантехніку. Усе це потребувало чималих зусиль. Житлові та ванні кімнати, коридор і кухня відремонтовані за європейськими стандартами. Капітально відремонтовано і фойє гуртожитку. Оновлено та облаштовано всіма необхідними засобами безпеки та контролю прохідну, що дозволить студентам відчувати себе захищеними від проникнення сторонніх осіб», -  розповідає проректор з господарської роботи Дмитро Сойма.

Капітальний ремонт п’ятого поверху гуртожитку тривав впродовж двох місяців та  повністю фінансувався урядом Угорщини. В оновлених приміщеннях днями поселять 140 кращих студентів з математичного, історичного, юридичного факультетів та факультету міжнародної політики, менеджменту та бізнесу.

Нагадаємо, що завдяки спільним зусиллям УжНУ та Угорщини лише цього року проведено капітальні ремонтні роботи на 6-му поверсі цього ж гуртожитку, оновлено спортивний комплекс, що розташований поруч, оснащеність якого нині відповідає європейським стандартам.

У ці дні тривають масштабні ремонтні роботи і на десятках інших навчальних та побутових об’єктів УжНУ, більшість з яких мають бути готовими до початку нового навчального року.

Прес-служба УжНУ

 

Категорії: