Новини

14.03.2018
2101

УжНУ підписав рамкову угоду з Сегедським дослідницьким університетом (Угорщина)

УжНУ підписав рамкову угоду з Сегедським дослідницьким університетом (Угорщина)

Нещодавно в Угорщині відбулося підписання рамкової угоди між УжНУ та Сегедським дослідницьким університетом про співпрацю в спільних наукових та освітніх проектах. Документ підписали ректор УжНУ, професор Володимир Смоланка та ректор Сегедського дослідницького університету, професор Габор Сабо. Під час церемонії підписання угоди був присутній міністр юстиції Угорщини, почесний доктор УжНУ Ласло Трочані.

Як зазначив директор Українсько-угорського навчально-наукового інституту Олександр Шпеник, поїздка представників УжНУ ставила за мету підписання рамкової угоди, а також відвідання надсучасного центру лазерних досліджень у Сегеді, співпраця з яким є можливою, зокрема, у сфері фізики та медицини. «Це один з найкращих центрів лазерних досліджень у світі. Він відкритий нещодавно, наразі в ньому проводять тестові випробовування.  Це унікальна інженерна споруда, яка практично не має вібрації, що дуже важливо для ефективної роботи  лазера. Він генерує світловий імпульс тривалістю – 10-18 с. За його допомогою можна «сфотографувати» політ електрона. Тому в плані фізики, медицини ми маємо дуже  є багато перспектив спільної роботи» - наголосив Олександр Шпеник.

Під час зустрічі у Сегеді мова йшла про спільну програму академічних обмінів викладачами та студентами обох вишів. Також сторони обговорили напрямки  співпраці у сфері фізики, медицини, права та філології. На основі рамкової угоди факультети та кафедри УжНУ можуть пропонувати конкретні напрямки співпраці, а також проводити спільну грантову роботу.

 

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: