Новини

12.08.2017
1819

У спортивному комплексі УжНУ урочисто завершили навчання «Я вмію плавати! Літо 2017»

У спортивному комплексі УжНУ урочисто завершили навчання «Я вмію плавати! Літо 2017»

У суботу, 12 серпня, у спортивно-оздоровчому комплексі Ужгородського національного університету відбулися урочистості, присвячені завершенню навчальної програми з плавання «Я вмію плавати! Літо 2017».

Організатори заходу с тренери клубу плавання «На старт» Наталія та Вадим Колечко – розповідають, що подібні дитячі навчання з плавання діють вже два роки. «Сьогоднішня програма вже третя поспіль, яка проводиться упродовж літніх канікул. Ми навчаємо дітей протягом трьох місяців, а в кінці програми влаштовуємо показові запливи своїх вихованців. Беручи участь у цій програмі, дитина не тільки вчиться плавати чи вдосконалює свої навички, але й оздоровлюється. Цьогорічна програма цікава й тим, що батьки також мають можливість підтримати своїх дітей та взяти участь у спільній естафеті».

«У нашому басейні систематично проводяться змагання, плавають різні спортивні клуби, влаштовують турніри для команд з усієї України та з-за кордону. Нині ж у нас проводиться підсумковий захід, який має на меті показати результати, яких досягли учасники програми, підтримати юних плавців та відзначити їхні досягнення невеличкими подарунками. Я переконаний, що завдяки таким навчанням хтось навчився плавати, а хтось закохався у цей спорт і надалі продовжить ним займатися» - розповідає директор спортивно-оздоровчого комплексу УжНУ Андрій Курта.  

 

Нині підтримати юних плавців прийшли рідні та близькі. Хтось спостерігав із трибун, а дехто і сам долучився до урочистого запливу. Не пропустив цієї події начальник відділу спорту, сім’ї і молоді Ужгородської міської ради Назар Луків, який наголосив на важливості проведення подібних навчальних програм та побажав учасникам подальших успіхів.

Так, понад півсотні плавців-початківців суботнього дня святкували особисті перемоги та досягнення. Варто зазначити, що спортивний клуб «На старт» – єдиний, який працював увесь літній період і навчав дітей. Можливо, зовсім незабаром спортивні клуби з плавання поповняться новими учасниками, адже в Ужгороді, окрім літніх навчань, практикують плавання замість звичних уроків фізичного виховання. Так, до прикладу, учні СШ №5 та Лінгвістичної гімназії ім.Т.Г.Шевченка мали можливість займатися плаванням протягом усього навчального року.

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ 

Категорії: