Новини

04.11.2016
807

Студенти УжНУ зустрілися з учасниками Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Студенти УжНУ зустрілися з учасниками Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ»

Мета зустрічі - налагодження спілкування між студентською молоддю різних регіонів України, зокрема між студентами з вишів Луганської та Донецької областей, які наразі перебувають в інших регіонах України, та студентами УжНУ.  До зустрічі також долучилися представники управління молоді та спорту Закарпатської ОДА. Модерували захід проректор УжНУ з навчально-виховної роботи Ігор Король та керівник Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» Микола Бондар.

Ігор Король зазначив: «Наші представники розповіли про діяльність студентських органів самоврядування, про те як відбувається співпраця студентського самоврядування з керівництвом університету. Представники інших вишів зазначили, що, на відміну від Ужгородського національного університету, не всі виші виконують умови Закону про вищу освіту, зокрема у сфері фінансування. Не завжди переведення студентів узгоджується попередньо зі студентами».

Голова студентської ради УжНУ Олександр Варшава переконує, що зустріч була корисною для всіх учасників і поклала початок наступній співпраці між студентами різних вишів. «Ми ділилися своїм досвідом самоврядування і в свою чергу, дізнавалися, як воно побудоване в інших вишах. Зачепили питання важливості національного виховання в університетах а також актуальності виїзду студентів на навчання за кордон».

Також на зустрічі студенти обговорили можливості організації спільних проектів по організації навчання та дозвілля.

Олексій Шафраньош

Прес-служба УжНУ

Категорії: