Новини

03.05.2017
386

Професійний день на біологічному факультеті відзначали і науково, і розважально, й по-кулінарному

Професійний день на біологічному факультеті відзначали і науково, і розважально, й по-кулінарному

27–28 квітня у рамках відзначення професійного свята на біологічному факультеті УжНУ відбулася Міжнародна конференція молодих учених і студентів, а також «Біобоґрач party», який об’єднав у конкурсі за призові місця студентів і викладачів.

Темою міжнародної конференції стали проблеми збереження біорізноманіття Українських Карпат. Робота учасників проходила у п’яти секціях: «Збереження флористичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збереження фауністичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збалансований розвиток агроекосистем», «Прикладні аспекти охорони довкілля», «Мікробіологічні та фізіологічні дослідження в екології».

Матеріали конференції вийшли окремим збірником, куди ввійшло 145 праць молодих учених.

Уже традиційний кулінарний конкурс «Біобоґрач party» стартував із привітання декана факультету Ярослави Гасинець, яка привітала всіх із Днем біолога, побажала гарного настрою, смачного боґрачу й перемоги найвправнішим біокулінарам.

Також вручила грамоту та футбольний м’яч за ІІІ місце з міні-футболу в XI загальноуніверситетській спартакіаді серед викладачів і співробітників УжНУ капітанові команди біологічного факультету Михайлові Вакеричу та відзначила «Кращого викладача – 2017» (доцента кафедри ботаніки Інну Бесеганич) та «Кращого студента – 2017» (другокурсників Василя Ейбера та Михайла Фіглара).

В умінні приготування боґрачу змагалося шість команд різних курсів факультету та викладацька команда:

  • «Біовари» (І курс),
  • «Найкращі біологи» (ІІ курс),
  • «Hakuna matata – без турбот» (ІІІ курс),
  • «Taraxacum officinale» (ІV курси),
  • «Шалені шкварки» (V курс),
  • «Майстри шефи» (викладачі).

Усі гурти завзято взялися до кулінарної справи та вразили журі смаковими якостями готових страв.

Оцінювали гарячу страву – проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ Дмитро Сойма, декан біологічного факультету Ярослава Гасинець, доцент кафедри теоретичної фізики Руслан Плекан, співробітник Інституту фізіології рослин і генетики НАНУ в Києві Віталій Починок, представник Пряшівського університету в Словаччині Іван Саламон.

Журі керувалося не тільки традиційними характеристиками страви (смак, запах, консистенція), а й креативністю студентів у її приготуванні. Після обговорення переможцем «Біобоґрач party» журі визначило команду «Taraxacum officinale» (IV курс). Друге місце посіла команда «Шалені шкварки», третє – «Біовари».

Продовжили святкування веселими виступами й конкурсами від команди КВК біологічного факультету «Ботаніки з Титаніка», пісенними номерами Інесси Голибанич та Марини Кушнір. А насамкінець присутніх зачарувало фаєр-шоу з використанням піротехніки.

Студенти й викладачі також позмагалися у брейн-рингу, де в фіналі науково-педагогічним працівникам протистояли п’ятикурсники. У результаті перемогла дружба.

Також у рамках свята заклали алею з Ginkgo biloba вздовж Ботанічної набережної.

Переможці «Біобоґрач party» були нагороджені цінними подарунками. Організатори відзначили, що конкурс став справді традиційним і щороку набуває обертів та нової якості. Заступник декана з виховної роботи Андрій Сойма подякував меценатам: депутату Закарпатської обласної ради Андрію Андріїву, доценту Василю Копчі, студентській профспілці та студраді Ужгородського університету та учасникам конкурсу за позитивні емоції на «Біобоґрач party».

За інформацією деканату біологічного факультету УжНУ

Категорії: