Новини

08.11.2016
2934

Про поселення в університетському гуртожитку №4: домисли і факти

Про поселення в університетському гуртожитку №4: домисли і факти

Останнім часом низка ЗМІ одночасно опублікувала однотипні матеріали  щодо умов поселення студентів до університетського гуртожитку №4. Публікації містили надто прозорий натяк на те,  що поміж студентами є «вибрані». Враховуючи суспільний резонанс, викликаний цими публікаціями, ми попросили посадових осіб УжНУ прокоментувати ситуацію з поселенням до університетських гуртожитків:

Ігор Король,  проректор УжНУ з навчально-виховної роботи: «В університеті тривають ремонти гуртожитків. У гуртожитку №4 наразі  відремонтовано два поверхи, а в подальшому планується ремонт усіх інших.

Ціна за проживання у гуртожитку становить 330 гривень, що повністю відповідає вимогам закону і не перевищує 40% від мінімальної стипендії. Ця ціна не повністю покриває витрати на утримання гуртожитків. Всі розмови про різну ціну оплати для студентів є неправдивими. Ми намагалися йти назустріч студентам факультетів, аби вони жили компактно, разом.  Студенти, які живуть у оновлених кімнатах, обиралися студентським самоврядуванням і заступниками деканів з виховної роботи. Вимоги були простими: до студентів  не могло бути претензій  за попередній час проживання. Також вони мали мати кращі  показники навчання. Інших критеріїв обрання не було».

Голова студентської ради четвертого гуртожитку УжНУ Олександра Пехньо, яка давала коментар одному з онлайн-видань зазначає: «Мій коментар є вирваним з контексту, і використаний виданням у своїх цілях».

Голова студентської ради УжНУ Олександр Варшава: «Поселення в університетські гуртожитки відбувалося за поданням студентського самоврядування факультетів, а умови поселення і оплати були попередньо узгоджені між студентською радою і керівництвом університету. Люди, яких поселили у капітально відремонтовані приміщення,  не мали жодних порушень чи доган за увесь час проживання в гуртожитку, а також хороші показники у навчанні та активні у громадському житті університету. А те що голова студентської ради гуртожитку не знала принцип поселення на нові поверхи – не дивно. Олександру обрали на посаду менше місяця тому (коли студенти уже були поселені). Знаю її особисто вже досить давно і впевнений вона зможе з усім розібратися, але потрібен певний час щоб вивчити всі тонкощі роботи, адже в гуртожитку проживає більше 1300 студентів.

У  статті показано гірше з найгіршого, що можна було сфотографувати, тому що більшість кімнат у задовільному стані. Показано і кухню на невідреставрованому поверсі. Я б не сказав що вона знищена, чи не придатна до використання. Просто поряд з новою виглядає  скромніше. З цим не буду сперечатися, бо і сам знаю, що є великий фронт робіт. Але не можна за короткий період відновити те, що не ремонтувалося десятиліттями.

Наразі в  УжНУ проводяться капітальні ремонти і покращення умов навчання і відпочинку студентів. Думаю, так продовжиться й надалі, а всі гуртожитки будуть у такому ідеальному стані, як відремонтовані поверхи у 4-му гуртожитку».

Прес-служба УжНУ

 
 
 
Категорії: