Новини

23.06.2017
1245

Короткі підсумки засідання Вченої ради

Короткі підсумки засідання Вченої ради

З приємних урочистостей розпочалося у четвер, 22 червня, засідання Вченої ради УжНУ – ректор Володимир Смоланка відзначив грамотами, подяками і фінансовими подарунками студентів, викладачів, деканів, які в минулому навчальному році відзначилися особливими успіхами у науковій діяльності (переможці та призери олімпіад і наукових конкурсів) та спортивних змаганнях. 

Утім, робочих питань на засіданні Вченої ради також розглянули немало. Насамперед проректор із виховної роботи Ігор Король відзвітував про гуманітарну та виховну роботу у 2016-2017 навчальному році. «Університет цілеспрямовано працює над створенням умов, за яких студент інтенсивно оволодіває компетенціями майбутньої професії, уміннями та навичками розв’язання як теоретичних, так і практичних, соціальних, екологічних, культурних проблем, етнічних норм тощо, а відтак формується як самодостатній громадянин України», - поінформував Ігор Король.

Він пригадав основні знакові події, які відбулися в університеті за останній рік. А це - урочисте відкриття оновленого спортивного майданчика біля гуртожитку № 4, реконструкція 5-го поверху згаданого гуртожитку, святкування Дня знань та 71-річчя УжНУ,  зустрічі студентів із заступником директора Національного антикорупційного бюро та керівництвом Національної поліції, різноманітні конкурси та спортивні змагання, у яких брали участь наші студенти, і зрештою – Тиждень студентської дружби, який відбувся зовсім недавно, у травні.

Як поінформував Ігор Король, пріоритетними напрямками виховної роботи у 2016-2017 навчальному році були національно-патріотичне виховання студентської молоді у поєднанні з вихованням толерантної особистості в умовах полікультурного соціуму, популяризація здорового способу життя серед студентської молоді. Проректор особливо відзначив роботу профкому студентів та студради УжНУ, зауваживши, що за участі ректорату, адміністрації студмістечка і студентського активу помітно поліпшилось планування і якість проведення виховних заходів. Однак, додав Ігор Король, ще треба активізувати роботу зі студентами-іноземцями, організовувати для них дозвілля та сприяти їх самоорганізації.

Також Вчена рада обрала на вакантні посади керівників кількох кафедр різних факультетів, присвоїла вчені звання низці науковців та ухвалила рішення про деякі зміни в структурі університету. Зокрема, вирішено створити Центр гуманітарно-виховної роботи, профорієнтації та працевлаштування, до складу якого ввійдуть відділ гуманітарно-виховної роботи, відділ сприяння працевлаштуванню та профорієнтації.

Реорганізовано навчально-методичний відділ та відділ моніторингу якості освіти, на базі яких створено Навчальну частину. До внутрішньо-організаційної структури Навчальної частини, згідно з рішенням Вченої ради, увійдуть відділ планування, організації та контролю освітнього процесу; відділ моніторингу якості освіти, методичного та інформаційного забезпечення; студентський відділ; відділ ліцензування та акредитації.

Як повідомив у коментарі офіційному сайту УжНУ перший проректор Олександр Сливка, ці зміни викликані необхідністю оптимізувати роботу згаданих структурних підрозділів університету з метою поліпшення координації між відділами, підвищення ефективності роботи навчальної частини, ухвалення і оперативного виконання управлінських рішень.

 

Інформаційно-видавничий центр

Категорії: