Новини

29.05.2018
5559

Першокурсниця факультету туризму та МК стала «Міс УжНУ-2018»! Інтерв’ю з переможницею

Першокурсниця факультету туризму та МК стала «Міс УжНУ-2018»! Інтерв’ю з переможницею

Першокурсниця спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету туризму та МК Дарина Богдан виборола перемогу на фінальному етапі конкурсу краси за титул «Міс УжНУ-2018», що був проведений у Закарпатському обласному музично-драматичному театрі 23 травня 2018 р.

Як відомо, студентські роки – найцікавіші та найпрекрасніші роки в житті людини, тому участь та перемога в одному з найбільш масштабних (загалом 250 студенток протягом навчального року були учасницями «Міс» на своїх факультетах, де 14 найкращих отримали першість і відтак стали фіналістками «Міс УжНУ-2018») та феєричних студентських заходів дозвілля назавжди залишаться в пам’яті приємними спогадами. Незабутніми емоціями, величезними стараннями, терпінням і, звичайно, радістю досягнення мрії та подолання страху запам’ятається нашій Дарині Богдан цей конкурс грації, інтелекту та краси.

Спочатку, а саме півроку тому, Дарина зуміла на рідному факультеті виграти перше місце в «Міс&Містер факультету туризму та МК-2017» серед учасниць, які представляли ті 8 країн світу, куди найбільше хотіли б поїхати у туристичну подорож: Грецію, Францію, США, Китай, Індію, Кубу, ОАЕ та ПАР. Потім пройшли 4 місяці напруженої підготовки до фінального етапу конкурсу «Міс УжНУ-2018» з постійними репетиціями, пошуком вбрання та іншими клопотами. І вже в самому фіналі під час 5 виходів («Перший танцювальний», «Національний», «У дизайнерському вбранні», «Вихід у купальниках», «Вечірній») та в інтелектуальному конкурсі Дарина на найвищому рівні представила наш факультет туризму та МК і завоювала заслужену перемогу.

Особливо цікавим святковий вечір видався для всіх гостей (яких, до речі, зібралось аж 800 осіб, тобто повний зал драмтеатру) завдяки насиченій 4-годинній програмі, що включала найкращі номери студентів УжНУ та запрошених колективів. Зокрема, всіх присутніх зачарував «золотий голос УжНУ» Аліни Оніщук – першокурсниці факультету міжнародних економічних відносин, яка виконала англомовну композицію в супроводі фортепіано.

Легендарний колектив не тільки Ужгорода і Закарпаття, а й, без перебільшення, всієї України, студія сучасного танцю «BLITZ» під керівництвом О. А. Камінської, що на Чемпіонаті світу в Хорватії у травні      2018 р. виборов перше місце з танцювальним номером у стилі хіп-хоп, виконав для глядачів 2 незабутні танці. Потрібно зазначити, що багато студентів УжНУ входили в певний час до складу «BLITZ» і представляли нашу державу на різних танцювальних конкурсах.

Феєричне шоу чекало на гостей «Міс УжНУ-2018» від театру вогню, до складу якого входить Беата Чабіна – студентка ІІ курсу спеціальності «Туристичне обслуговування» Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ, яка планує поступити в майбутньому на наш факультет туризму та МК. Окрім того, глядачі «Міс УжНУ-2018» раді були послухати іноземного студента медичного факультету №2 Джеймса Рока з двома композиціями, серед яких прозвучала «Два кольори»; студентку стоматологічного факультету Катерину Лінтур з композицією «Simply the Best» (Tina Turner); креативно-мистецький колектив «Вілет» (с. Камяниця); студенткуф-ту суспільних наук Даніелу Якобчук; збірну Закарпатської ліги КВК та учасників Рівненської ліги сміху команду КВК «Збірна Закарпаття».

Щодо результатів конкурсу, то спочатку кожна з 14 фіналісток «Міс УжНУ-2018» отримала свій титул (наша Дарина Богдан стала «Міс Загадковість»).

Після підрахування всіх балів інтелектуального конкурсу та п’яти виходів другою віце-міс УжНУ обрали учасницю з медичного факультету №2 Еке Чідіма Джейн (Нігерія). Варто акцентувати, що цього року вперше було проведено «Міс медичного факультету №2», де змагались 10 учасниць аж з 5 країн: Великобританії, Індії, Марокко, Нігерії та Зімбабве.

Першою віце-міс стала студентка факультету історії та МВ Алі Акбар Мансур Надія Тагірар, краса якої генетично успадкована від мами-українки та батька з Кенії. 

Найголовніша нагорода й титул «Міс УжНУ-2018» заслужено здобула Дарина Богдан, якій наш факультет щиро дякує за всі максимально прикладені старання, цілеспрямованість, терпіння й, основне, – найвищі результати на конкурсі не тільки у п’яти виходах у різних вбраннях та жанрах, але й в інтелектуальному конкурсі, адже Дарина не тільки гарна «зовнішньо», також вона має від Бога прекрасний розум і є однією з кращих студенток на своєму курсі. Тому декілька запитань такій «гармонійній» дівчині, яка поєднує в собі мудрість та витонченість, було поставлено після подолання своєрідної «вершини» її старань:

–  Дарино, скажіть, будь ласка, що було найскладнішим для Вас у конкурсі?

– Важко було поєднувати навчання і підготовку до конкурсу, адже репетиції проводились протягом аж 4 місяців у «ЮВЕНТУСі» двічі на тиждень, а в останній тиждень перед фіналом – щодня по 2 репетиції. Однак я дуже хотіла показати, що можу досягти перемоги для себе і для факультету та використати всі шанси на 100%.

–  Що виявилось найлегшим для Вас у конкурсі?

– Легко мені стало на сцені після першого виходу. Саме після першого виходу я подолала страх. Інші дівчата переживали. У мене було відчуття ніби я перед друзями.

– Чи брала участь у конкурсах краси в школі?

– Ні, у школі не брала участь. Коли їздили відпочивати по таборах, тоді брала участь. Також з першого класу (з 6 років) займаюсь танцями.

–  А Ви вигравали тоді в таборах, коли брали участь?

–  Так, перші місця.

–   Чи змінився теперішній стиль та ритм Вашого життя? Може, з’явились якісь нові звички?

– Взагалі, самооцінка підвищилась. Навпаки – щоб не думали, що я змінилась, друзям приділяю час так само, як до перемоги.

–  Чому поступила саме на факультет туризму та міжнародних комунікацій і обрала спеціальність «Готельно-ресторанна справа»?

–  Я взагалі в останній день подала документи на наш факультет. Мій дядько порадив мені, що «Готельно-ресторанна справа»– одна з найпрестижніших спеціальностей тепер. Рада, що його послухала.

– Що побажаєте дівчатам, які братимуть участь у наступних конкурсах «Міс&Містер ф-ту туризму та МК» і «Міс УжНУ»?

–   У «Міс&Містер факультету туризму та МК» брати участь усім і не боятись, бо міс факультту – це тільки перший крок до міс УжНУ. Щодо конкурсу «Міс УжНУ», то порада не переживати і не боятись.

–   Яке Ваше життєве кредо?

–   Я завжди собі кажу: «Що в моїх силах, те я можу зробити. І знаю, що можу зробити більше».

–   Чию підтримку Ви найбільше відчували і для кого найбільше хотіли перемогти?

–   У останні дні переживала. На фінал конкурсу приїхали батьки, сестра, хлопець і родичі. Коли я всіх їх побачила, то подумала: «Я всіх запросила, то як тепер не перемогти?»:) Поставила перед собою ціль.

–    Ким плануєте стати в майбутньому і які вершини ще підкорити?

–    Мені зараз 16 років. Я поступала після 10-го класу і навіть краще написала ЗНО, ніж деякі 11-класники. Взагалі щодо професії, то я ще не знаю, адже у житті все складається так, як має бути. Я обрала спеціальність «Готельно-ресторанна справа», де можна поєднати 2 професії. Точно знаю, що хочу стати хорошою мамою.

–    Яке Ваше хобі?

–  Танці (шоу-балет «WellART»). Мама заставила займатись з 6 років. Я не хотіла, плакала, тепер вдячна мамі і свою дитину теж буду так заставляти. Мама виховала в мені цілеспрямованість.

–  Останнє питання про нашу державу, бо, на жаль, багато молоді їде з України у зв’язку із сучасними подіями…На Вашу думку, що можна зробити в цьому плані?

–  Починати з себе. Треба старатись зробити щось хороше для своєї країни. Не боготворити іншу державу та іншого очільника країни. Не всі переїдуть. Потрібно вдосконалювати себе і свою державу.

 Факультет туризму та МК щиро дякує батькам Дарини Богдан і батькам всіх наших студентів, які навчають своїх дітей моральним принципам, виховують у них доброту та цілеспрямованість. Переможницю весь факультет вітає і бажає всіх благ та подальших успіхів у підкоренні нових вершин!

За інформацією ст. викладача кафедри туризму

Руслани Кривенкової

Категорії: