Новини

23.04.2018
2035

Uzhgorod Open і… УжНУ! (+Відео)

Uzhgorod Open і… УжНУ! (+Відео)

Неймовірне свято танцювального спорту в Ужгороді відбулося вже вшістнадцяте. Цього разу на турнір під егідою WDSF з’їхалися близько 1600 пар і суддів із 28 країн трьох континентів. Спортсмени  змагалися в понад 50 видах програми.

 Олександра Мишко – організатор змагань, керівник Закарпатського обласного осередку Всеукраїнської федерації танцювального спорту, заслужений працівник фізичної культури і спорту України зазначила:  «Я вдячна всім, хто зацікавлений у тому, щоб наші змагання відбулися в Ужгороді на відповідному рівні. Дуже приємно, що географія турніру розширюється. Ось і нині маємо суддів і спортсменів із трьох континентів. Додалися нові держави: Канада, Сполучені Штати Америки, Нідерланди, Норвегія, Франція, Великобританія, Іспанія…»  

Уже стала своєрідною традицією й висока оцінка організації турніру. Зокрема, Петр Горачек, суддя міжнародної категорії, президент Словацької федерації танцювального спорту (Словаччина), наголосив: «В Ужгород приїжджаю вп’яте чи вшосте. Із року в рік змагання тільки поліпшуються. Це один із кращих турнірів  у Центральній Європі. А наші, словацькі, дуети їдуть іще й тому, що до вас недалеко (усміхається – прим. авт.). Зал повний, настрій хороший, тому пари та судді загалом люблять приїжджати сюди».

Вечірню програму змагань відкривали під звуки трембіти та виступом закарпатської команди «формейшн».

На турнірі було чимало зіркових виступів. Глядачі особливо тепло вітали Вероніку Мишко («Грація», Ужгород) та її нового партнера Ерлі Вільямсона. Вони посіли 5 місце в програмі «стандарт» WDSF Open. Ну а переможцем виявилася (уже другий рік поспіль) пара з Німеччини – Дмитро Доґа та Сара Ертмер. Дует із Чехії Марек Буреш та Анастасія Єрмоленко фінішували першими в латиноамериканській програмі. 

Закарпатські пари (а їх було близько 250) теж показали хороші результати. Чимало з них потрапили до фіналів у різних вікових категоріях і програмах та навіть стали призерами, підтвердивши реноме одного зі спортивно-танцювальних центрів країни. Ось, скажімо,  у категорії «Молодь+дорослі». Rising Star» виступили Аркадій Гугловський, студент 1 курсу економічного факультету УжНУ, та Анастасія Лендьел (Ужгород). «Ці змагання – мої улюблені. Приємно танцювати, коли публіка підтримує. Більше люблю «латину». Можливо, тому, що довше нею займаюся й емоційно ближче сприймаю во душі. Головне у виступі – передати характер танцю, показати, що він мені подобається. Звичайно, це спорт, і хочеться набрати більше очок до рейтингу», – каже Анастасія. Своєю чергою, Аркадій додав: «Спортивними танцями займаюся 13 років. Найважливіший за спортивну кар’єру для мене турнір – Uzhgorod Open-2018, на який з’їхалися надзвичайно сильні пари. На цих змаганнях є чого повчитися».  

Відрадно, що в зазначених змаганнях студенти Ужгородського університету не лише виступали, а й практикувалися як волонтери (із факультету міжнародних економічних відносин, здоров’я та фізичного виховання, філологічного, іноземної філології та природничо-гуманітарного коледжу). Зокрема, третьокурсники ФМЕВ Карін Матевосян та Михайло Бендик  кажуть: «Маємо хорошу мовну практику, допомагаючи в організаційних питаннях. До того ж робимо добру справу. І це для нас чудовий спосіб проведення вихідних». А 5-курсниця ФМЕВ Аліна Носа зізнається: «Долучатися до таких заходів мотивує можливість відчуття прекрасного».

Юнаки й дівчата УжНУ справді неабияк допомогли. Наприклад, представники факультету здоров’я та фізичного виховання відповідали в основному за технічну частину заходу, а знавці мов із факультету міжнародних економічних відносин – за комунікацію з учасниками, а саме допомогу в ролі перекладачів щодо організаційних моментів турніру. Представники філфаку були задіяні в роботі прес-центру, студенти факультету іноземної філології зустрічали учасників і суддів у Будапешті і супроводжували трансфери до Ужгорода, представники природничо-гуманітарного коледжу відповідали за облаштування гостей у готелях міста... 

А що сприяли тепла, сонячна погода й цвіт сакур довкола, то це тільки додало турнірові настрою та додаткових позиційних емоцій.

Володимир ТАРАСЮК, Мирослава ГАРАЗДІЙ,

прес-центр турніру.

Фото: Мирослава Гараздій, Данило Баник

Категорії: