Faculty of Tourism and International Communication

Випускники факультету туризму та міжнародних комунікацій згідно з Державним класифікатором можуть працювати на таких посадах:

  • Керівники виробничих підрозділів у - туристично-рекреаційній справі.
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства та інших засобах розміщення.
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту.
  • Керівники малих підприємств — готелів та закладу ресторанного господарства без апарату управління.
  • Менеджери (управителі) в організації діяльності туристичних агентств та бюро.
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро.
  • Менеджери (управителі) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства.
  • Менеджери (управителі) в готелях та інших засобах розміщення
  • Менеджери (управителі) в готельному господарстві
  • Менеджери (управителі) у сфері досліджень та розробок – у  галузі «туризм та рекреація»
  • Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджери (управителі) в ресторанах
  • Менеджери (управителі) в кафе, барах, їдальнях
  • Менеджери (управителі) на підприємствах, які готують та постачають готові страви (кейтерінг)
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонали в галузі туристичних маршрутів
  • Професіонали в галузі економіки, соціології, археографії, археології, географії - туризму
  • Наукові співробітники (археографія, археологія, географія, кримінологія, палеографія, соціологія - туризму)
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі туризму
  • Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство)
  • Туризмознавці
  • Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонали із готельної та ресторанної справи
  • Професіонали в галузі санаторно-курортної справи
  • Наукові співробітники (рекреалогія)
  • Професіонали із санаторно-курортної справи
  • Професіонали з контролю за якістю в готельно-ресторанній та туристично-рекреаційній справі
  • Організатори у сфері культури та мистецтва (фестивальний туризм)
  • Агенти з туризму
  • Гіди в подорожах
  • Доглядачі будинків та працівники закладів ресторанного господарства
  • Доглядачі будинків та чергові в готелях та гуртожитках
  • Агент з організації туризму
  • Адміністратор бази даних (туристично-інформаційний центр)
  • Адміністратор даних
  • Вища посадова особа громадської організації (у галузі культури, туризму)
  • Відповідальний секретар федерації виду спорту (спортивний туризм)
  • Гід
  • Гід-перекладач
  • Дегустатор (рекламна діяльність)
  • Директор малої фірми (рекламно-туристичної та ін.)
  • Екскурсовод
  • Екскурсознавець
  • Завідувач агентства з іноземного туризму
  • Завідувач атракціону
  • Завідувач бюро (подорожей, екскурсій)
  • Завідувач корпусу готелю
  • Завідувач номерного фонду готелю (туристичного комплексу та ін.)
  • Завідувач парку культури та відпочинку
  • Завідувач пересувної виставки
  • Завідувач підприємства громадського харчування
  • Завідувач пляжу
  • Завідувач поверху готелю
  • Інженер з комп’ютерних систем
  • Інженер з підготовки кадрів
  • Інженер з рекреаційного благоустрою
  • Інспектор з контролю якості продукції
  • Інспектор з ліцензування туризму
  • Інспектор з туризму
  • Інструктор навчально-тренувального пункту
  • Інструктор навчально-тренувального центру
  • Інструктор підводного плавання (рекреаційний дайвінг)
  • Інструктор-методист з туризму
  • Керівник (студії за видами мистецтва та художньої творчості, любительського обєднання, клубу за інтересами та ін.)
  • Керівник гуртка
  • Керуючий готелем (пансіонатом, кемпінгом і та ін.)
  • Керуючий готельним господарством
  • Керуючий підприємством харчування
  • Консультант з маркетингу
  • Конторський службовець (подорожі)
  • Контролер якості
  • Організатор культурно-дозвіллєвої діяльності
  • Майстер ресторанного обслуговування
  • Менеджер (управитель) з персоналу
  • Менеджер (управитель) з питань регіонального розвитку
  • Менеджер (управитель) з туризму
  • Менеджер (управитель) ресторану
  • Менеджер (управитель) у готельному господарстві
  • Менеджер (управитель) у видавничій діяльності
  • Науковий співробітник (туризмологія, екскурсознавство)
  • Начальник бази туристської
  • Начальник дільниці ресторану (кафе, їдальні, та ін.)
  • Начальник команди з виду спорту (збірної, клубної)
  • Начальник навчального (навчально-тренувального) центру
  • Начальник табору туристського
  • Оператор автоматизованого розрахунку у готелі
  • Оператор інформаційно-комунікаційних мереж
  • Оператор служби перевезень
  • Організатор подорожей (екскурсій)
  • Організатор театралізованих народних свят та обрядів
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Оргсекретар (асоціації, союзу, федерації)
  • Провідник (за видами туризму)
  • Редактор карт
  • Режисер театралізованих заходів та свят
  • Тренер з виду спорту (федерації, збірної команди, спортивної школи тощо)
  • Туризмознавець
  • Фахівець з готельного обслуговування
  • Фахівець з рекреації
  • Фахівець з туристичного обслуговування
  • Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін)
  • Фахівець із готельної справи
  • Фахівець із конференц-сервісу
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Фахівець із ресторанної справи
  • Фахівець із санаторно-курортної справи
  • Фахівець із стандартизації, сертифікації та якості
  • Фахівець із туристичної безпеки
  • Черговий з роботи з представниками інтуриста та управління з обслуговування дипломатичного корпусу
  • Черговий інформаційно-довідкової служби
  • Черговий по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату)
  • Молодший науковий співробітник (рекреалогія)
  • Інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму)
  • Стюард (готелі та інші місця розміщення)
  • Стюард (заклади ресторанного господарства)
  • Майстер ресторанного обслуговування
  • Робітник з надання послуг у сфері сільського туризму
  • Керівник туристської групи
  • Завідувач агентства з іноземного туризму
  • Завідувач туристичного агентства
  • Майстер ресторанного обслуговування (водний транспорт)
  • Молодший науковий співробітник (рекреалогія)
  • Молодший науковий співробітник (туризмологія, екскурсознавство)
  • Стюард (готелі та інші місця розміщення)
  • Стюард (заклади ресторанного господарства)
  • Стюард (інші послуги фізичним та юридичним особам)
  • Стюард (послуги у дорозі)
  • Фахівець з розвитку сільського туризму

Відповідальний за інформацію: канд. геогр. наук, професор. Габчак Н.Ф.
Дата оновлення сторінки: 20.06.2017